У Бориславі після 30 років підготовки встановлять монумент Кобзарю

У Бориславі після 30 років підготовки встановлять монумент Кобзарю

З часу проголошення Незалежності влада міста різних каденцій планувала становити пам'ятник, та весь час поставала проблема браку коштів.

У місті Борислав на Львівщині планують встановити пам'ятник Тарасу Шевченку. Ідея створення монумента Кобзарю виникла одразу після закінчення радянської окупації, проте щоразу на перепоні ставав брак коштів.

Як інформує Lviv.Media, про це повідомили у Бориславській міській раді.

Відомо, що сквер поблизу міської ради визначили як найкраще місце для монументу ще 2013-го року. і тоді ж там з'явився постамент. Проте далі питання не зрушилось, і вже незабаром постамент для пам'ятнику набув занедбаного вигляду.

Після ряду перемовин про можливість встановлення пам’ятника за спонсорські кошти компанія “ГрінЕра” висловила бажання долучитись до завершення цього проєкту, взявши на себе фінансову складову. Також знайшлись підприємці, які готові взяти на себе благоустрій у сквері.

“Проводячи ряд зустрічей стосовно спорудження цього пам’ятника, в декого звучало питання: “А чи це зараз на часі?”. Бачимо, як “рускій мір”, окуповуючи наші міста, перше що робить, — змінює освітні програми, впроваджує російську мову та повертає своїх ідолів у вигляді пам’ятників. Тому, чи на часі? Зараз, як ніколи, на часі. На противагу агресору нам потрібно об’єднуватись навколо геніїв нашої культури та мистецтва. Цей час нас вчить тому, що культура і освіта це категорії національної безпеки", - заявила заступниця міського голови Борислава Роксоляна Гарасимів

Нагадаємо, як повідомляло Lviv.Media, 8 червня у Бориславській громаді в рамках декомунізації та деколонізації публічних просторів демонтували пам’ятник радянському солдату.

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності