У Львівському музеї історії релігії презентували виставку "Sanctum"

У Львівському музеї історії релігії презентували виставку "Sanctum"

Після завершення виставки усі роботи можна буде придбати

У Львівському музеї історії релігії презентували проєкт "Sanctum". На виставці художник Роман Барабах презентує графіку пастельними олівцями. Це роздуми на тему війни, святості, сакральності, духовності.

Мета автора – найшвидше зафіксувати й передати свої почуття, думки, стани, емоції глядачу. Вже і зараз. Сім великоформатних робіт (100x80) відкривають правду про російсько-українську війну. Серед них "Молитва перед боєм", "Мовчання", "Діти в бомбосховищі", "Причастя на Азовсталі", "Архистратиг Михаїл".

"24 лютого все перевернулося з ніг на голову. Війна. Паніка, біль, нестача кисню… молитва. Але життя продовжується. Ще вчорашній художник коміксів, графічних новел висловлює свої рефлексії про війну, святість, віру. Він малює не тільки емоційні скетчі "Рускій воєнний карабль…", "Привид Києва", "ТерОборона Києва", "Професійне вигорання рос. армії", "Росія – тюрма народів", інші. З-під пера Романа Барабаха виходять "Плач Рахиль", "Архангел Михаїл", "Святий Юрій вбиває змія", "Святий Димитрій Солунський". Не залишає байдужою ікона "Покрова Пресвятої Богородиці", – дарунок для 103-ої бригади сил тероборони у Львові", - зазначають у ЛОВА.

Після завершення виставки усі роботи можна буде придбати. Половину коштів скерують організації української молоді "Спадщина" і дружині військового з "Азову".

Нагадаємо, у Трускавці запрошують на благодійну виставку-продаж картин відомих українських художників. Вона триватиме кілька тижнів. Впродовж цього часу у місті для продажу виставлять картини місцевих художників та митців України. Зібрані гроші підуть на закупівлю “швидких” для регіонів, які найбільше постраждали від війни, а також на потреби ЗСУ.

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності