У зоопарку на Львівщині мешкає евакуйована пума

У зоопарку на Львівщині мешкає евакуйована пума

Донедавна у зоопарку жили евакуйовані тварини з Харкова та Києва

У Меденицькому зоопарку на Львівщині мешкає евакуйований самець пуми, на ім'я Гуччі. Донедавна у зоопарку жили евакуйовані тварини з Харкова та Києва, але тепер вони повернулися додому. Про це повідомляє Суспільне.Львів. 

"Гуччік, киць-киць. Тут у нас вийшов такий брендовий дует, можна сказати. У нас Зара давно, дівчинка, ми її придбали в рівненському зоопарку за обміном. І Гуччі, то вже подарунок війни", — розповідає власник зоопарку Сергій Костів.

Через неправильне харчування в евакуйованої пуми були проблеми.

"Він важко ходив, у нього були проблеми. Зробили рентген. У нас є дуже хороший лікар, він сказав, що проблема була в кормах. Ми моментально перевели на нормальне харчування і за 2 тижні він в мене по подвір’ю вже просто бігав", — додає Сергій Костів.

Він також розповідає, що донедавна в зоопарку жили ще два орангутанги. Разом із сервалами та гібонами, тварин евакуювали з Харкова та Київщини, куди дісталися російські ракети. Загалом до тварин-переселенців у зоопарку були готові — облаштували додаткові вольєри.

Проте наразі звіринець має проблеми з відвідувачами — їх украй мало.

"Ми живемо літом, сезоном. За літо ми назбируємо якісь певні кошти. Я говорю про приватні наразі. Назбируємо якісь кошти, акумулюємо і на зиму ми виживаємо і чекаємо до літа. А тут починається літо і немає людей - дуже жахлива була ситуація", — пряснює Сергій Костів.

Аби не втратити колекцію звірів, чоловік заручається підтримкою європейських зоопарків. І потроху, каже, будує плани на майбутнє. Наприклад, зараз у зоопарку розмножують карликових кіз.

Нагадаємо, до притулку “Домівка врятованих тварин” сьогодні прибуло 21 кошеня. Для маленьких тваринок шукають господарів.

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності