Вартість борщового набору на Львівщині зросла на 45%

Вартість борщового набору на Львівщині зросла на 45%

Зокрема, найбільшого здорожчення зазнала капуста, ціни на яку через неврожай зросли на 200%.

З початком війни на Львівщині, як і по всій Україні, суттєво зросли ціни, зокрема й на харчові продукти. Це пов'язано як і з розривом ланцюгів постачання зі східних областей, так і зі зростанням курсу валют та здорожченням пального. Крім того, свою роль зіграв неврожай окремих харчових культур.

Як інформує Lviv.Media, про це у коментар для "Суспільне.Львів" повідомив заступник директора департаменту економічної політики Львівської ОВА Орест Гринів.

"Якщо розглядати за категоріями, то серед круп найбільше подорожчала гречка — на 60%. Також подорожчала крупа вівсяна на 62% і пшоно — на 41%. Якщо дивитися по "борщовому набору", то найбільше подорожчала капуста на 200%. Це можу бути пов’язано з неврожаєм. Морква подорожчала на 64, 8%", — розповідає посадовець Орест Гринів.

Суттєво не змінилася ціна на соняшникову олію, її вартість зросла на 5%, а ціна на цукор зросла на 2%. Ціна хліба зросла на 15-20%, як підрахували в обласному департаменті економіки.

"Щодо нафтопродуктів, то найбільше подорожчав газ — від початку війни на 117%. Дизельне пальне подорожчало на 65% і бензин — на 43%. Причина – зупинка постачання палива з Білорусі, збільшується кількість постачання з країн Європи і є певний дефіцит, відповідно ціна зросла", — пояснює  Орест Гринів.

Нагадаємо, як повідомляло Lviv.Media, Національний банк України ухвалив рішення про підвищення розміру облікової ставки до 25%, аби зупинити зростання інфляції.

 

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності