• Головна
  • Новини Львівщини
  • Буде за усіма стандартами інклюзії: на пункті пропуску "Рава Руська" відновили будівництво пішого переходу

Буде за усіма стандартами інклюзії: на пункті пропуску "Рава Руська" відновили будівництво пішого переходу

Буде за усіма стандартами інклюзії: на пункті пропуску "Рава Руська" відновили будівництво пішого переходу

На пункті пропуску "Рава Руська" відновили будівництво пішого переходу. Про це повідомив очільник Львівщини Максим Козицький.

Як повідомив посадовець, піший перехід відповідатиме стандартам інклюзії (пандус, додаткові туалети). Проєкт фінансується за польські кредитні кошти в межах міжурядової угоди між Україною та Польщею. Вартість – близько 1,5 мільйона євро. Завершити будівництво планують упродовж 7-8 місяців.

Також Максим Козицький розповів, що до кінця 2024 має запрацювати пунк пропуску Нижанковичі – Мальховіце. Зараз польська компанія-підрядник виконує там роботи.

Пункт передбачає спільний контроль українських і польських митників та прикордонників, як це є на КПП "Грушів". Майбутній пункт пропуску розрахований на автомобілі, масою до 3,5 тонн. Визначена вартість робіт – 109 мільйонів злотих, які видлила Польща.

А щоб покращити доїзд до майбутнього пункту пропуску, минулоріч у березні почали будівництво дороги Нижанковичі – Самбір – Дрогобич – Стрий. Дорогу будують за польські кредитні кошти. Проєкт завершили уже на половину. Через початок повномасштабної війни цьогоріч роботи розпочали пізніше. Зараз триває реконструкція мостів.

Крім того, каже Козицький, Львівщина спільно з польською стороною відновить залізничне сполучення з цього напрямку до Перемишля. Протяжність колії – 23 кілометри. Польська сторона вже виділила 40 мільйонів злотих на свою частину залізниці, протяжністю 7 кілометрів.

Про те, що мав на увазі президент Польщі Анджей Дуда, коли сказав, що між Україною та Польщею мають зникнути кордони, читайте у новому матеріалі Lviv.Media.

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності