• Головна
  • Новини Львівщини
  • На Львівщині судитимуть трьох "ухилянтів", які підробили документи про інвалідність, щоб не служити у ЗСУ

На Львівщині судитимуть трьох "ухилянтів", які підробили документи про інвалідність, щоб не служити у ЗСУ

На Львівщині судитимуть трьох "ухилянтів", які підробили документи про інвалідність, щоб не служити у ЗСУ

На Львівщині судитимуть трьох "ухилянтів" від служби в ЗСУ, які підробили документи про інвалідність. Про це повідомляє Головне управління Національної поліції у Львівській області.

Усі обвинувачені — мешканці різних регіонів України, чоловіки призовного віку. Вони намагались виїхати за кордон з підробленими документами.

34-річний мешканець Миколаївської області підробив висновок медико-соціальної експертизи, внісши до нього недостовірні відомості щодо отримання другої групи інвалідності. Він показав підроблений документ прикордонникам у пункті пропуску "Краковець". Чоловікові повідомили про підозру у кримінальному злочині, передбаченому ч.1 та ч.4 ст.358 (Підроблення та використанні завідомо підробленого документа) Кримінального кодексу України. Досудове розслідування завершене, обвинувальний акт скерований на розгляд суду.

Інший "ухилянт" — 34-річний мешканець Івано-Франківської області. Через один з месенджерів він надав свої анкетні дані невідомій особі для виготовлення тимчасової посвідки про його знаття з військового обліку. Також він замовив довідку  про визнання непридатним до проходження військової служби. А 46-річний житель Харківської області надав свої анкетні дані для виготовлення підробленого пенсійного  посвідчення та медичного висновку про інвалідність. Ці документи  чоловіки показали  у пункті пропуску "Грушів".

Обвинувальні акти передані на розгляд суду. За скоєне підозрюваним загрожує обмеження волі на строк до двох років.

Нагадаємо, про те, як карають "ухилянтів" від служби у лавах ЗСУ, читайте у новому матеріалі Lviv.Media. 

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності