У Львові не працює комендантська година: пояснюємо на прикладі з таксі

У Львові не працює комендантська година: пояснюємо на прикладі з таксі

На вулиці та у публічних місцях заборонено перебувати від 23:00 до 05:00

У Львові на час дії воєнного стану на території впроваджено комендантську годину. На вулиці та у публічних місцях заборонено перебувати від 23:00 до 05:00. Однак містом можна пересуватися навіть у такий час, хоча це точно є порушенням і порушники мають нести покарання, як, наприклад, у Дрогобицькому районі вручають повістки - таких уже нарахували 12.

Наш читач зміг викликати автівку і спокійно проїхатися містом під час комендантської години. За словами читача, додатки Bolt і Uber під час комендантської години не працювали. Однак автівку вдалось викликати через сервіс Уклон.

"Я ввечері, 30 травня, замовляв таксі Uklon з центру додому. Додаток знайшов вільне авто приблизно за три хвилини. Коли ми їхали містом, машин було досить багато, проте поліція не реагувала. На моє запитання, чи є у водія дозвіл для пересування містом у комендантський час, водій відповів, що дозволу немає. Наприкінці поїздки водій сказав, що він вважає це цілком нормальним, що люди можуть доїхати машиною, а не гуляти в комендантський час. А йому треба заробляти гроші", - розповів читач Lviv.Media.

В сервісі Уклон на наш запит зауважили, що водіїв, які співпрацюють із ними, застерігали про дотримання правил комендантської години.

"Водії попереджені, що пересування містом під час комендантської  години без спеціальних перепусток заборонено. На даний момент таких перепусток водії, які користуються сервісом Uklon, не мають",-зазначили в прес-службі компанії.

Також в компанії повідомили, що якщо водій на власний розсуд вирішив нехтувати правилами та порушувати умови співпраці з сервісом Uklon, його можуть відключити від подальшого використання сервісу служби таксі.

"Ми просимо користувачів у випадках порушення умов користування сервісом Uklon звертатись до фахівців нашої власної служби підтримки, яка працює цілодобово та допомагає клієнтам у вирішенні можливих інцидентів під час поїздок. Клієнт може одразу зателефонувати чи звернутись по допомогу у Telegram, FB messenger, Viber. Крім того, ми як і до 24 лютого продовжуємо співпрацювати з органами влади для виявлення порушників та злочинців. Це відбувається за офіційними запитами", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що на території, де запроваджено комендантську годину, забороняється перебувати у визначений період доби на вулицях та в інших громадських місцях особам без виданих перепусток, а також рух транспортних засобів.

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності