• Головна
  • Новини Львівщини
  • Можна порибалити та погладити кучерявих свинок: на Львівщині з’явилось ще одне фермерське господарство

Можна порибалити та погладити кучерявих свинок: на Львівщині з’явилось ще одне фермерське господарство

Можна порибалити та погладити кучерявих свинок: на Львівщині з’явилось ще одне фермерське господарство

Розташоване фермерське господарство у селі Загірне Стрийського району

У селі Загірне Стрийського району з’явилось нове фермерське господарство - кооператив "Карпатські ґазди". Сюди можна приїхати на відпочинок, порибалити та навіть погладити кучерявих свинок. Про це повідомляють у Львівській ОВА.

"Дорога до ферми веде повз палац Бруницьких у Підгірцях. Відстань між туристичними локаціями лише 5 км, тож у програмі мандрівки їх легко поєднати і перезавантажити сили. Пауза на відпочинок – необхідна людська потреба, що збільшує майбутню продуктивність", – розповідає керівниця управління туризму та курортів Львівської ОВА Наталя Табака.

На фермі можна прогулятися садом, відпочити в сауні та басейні, або ж зустрітись тваринами, що живуть на фермі, зокрема, кучерявими свинками породи мангалиця.

Головний акцент господарі кооперативу роблять на риболовлі. Дзеркало ставків сягає 2,5 гектара. Охочі можуть порибалити на трьох водоймах лише за 150 гривень на день. Тут водяться карасі та коропи. За бажанням можна самостійно приготувати рибини на мангалі.

Якщо впіймаєте понад 5 кг риби, то потрібно додатково заплатити, або ж залишити надлишок господарям. Вони його запропонують іншим відвідувачам.

Також на території є 6 альтанок та один будиночок над ставком для проживання. Його необхідно резервувати заздалегідь. Незабаром тут з’явитися прокат велосипедів.

"Першу екскурсію на фермі цього року ми провели для дітей зі Сходу України. До нас також їдуть замотані вічними дорогами волонтери, бувають люди з регіонів, де ведуться бої або з окупованих територій. Тут затишно і спокійно. Можна перевести дух. Зарядитися енергією і спланувати подальші кроки, дії", – розповідає Катерина Лісова. Раніше вона була залучена до "Козячої ферми двох Катерин", та згодом проєкт розділився.

Також на фермі організовують сирну дегустацію. У Львові скуштувати та купити сирні продукти кооперативу "Карпатські ґазди" можна щосуботи з 10:00 до 16:00 год на фермерському ярмарку на площі Ринок.

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності