У Трускавці шахраї за тиждень зняли кошти з 11 банківських рахунків

У Трускавці шахраї за тиждень зняли кошти з 11 банківських рахунків

За минулий тиждень 11 мешканців Трускавецької громади звернулись у поліцію щодо шахрайства з банківськими рахунками. Про це повідомляють у Трускавецькій міській раді.

"У людей масово почали зникати гроші з карток. Кому пощастило більше, банком було замінено ПІН-коди автоматично, відтак виплати залишились у безпеці", - йдеться у повідомлені.

Як зазначив представник Трускавецького відділення поліції, угрупування шахраїв працює на території однієї з країн Європейського союзу, а не на території України.

Зловмисники встановили на банкомат спеціальне устаткування, яке складається з двох частин - накладної клавіатури, яка потрібна для визначення ПІН-коду і магнітної головки, яка буде зчитувати інформацію з банківської карти. Такий вид шахрайства має назву скімінг.

"Скімери, як правило, встановлюють на банкомати, які знаходяться в нелюдних місцях, коли в темний час доби біля банкомата точно не буде людей. Коли клієнт встановлює карту в картоприймач банкомату, на який встановлений скімер, під час захоплення карти відбувається зчитування коду з магнітної смуги карти", - розповідають у міській раді.

Зчитування ПІН-коду відбувається в момент, коли клієнт набирає ПІН-код на накладній клавіатурі. Дані можуть передаватися віддалено, за допомогою радіозв’язку.

Правоохоронці закликають громадян бути пильними при користуванні банкоматами. У разі виявлення підозрілих приладів, необхідно звертатись у поліцію.

Нагадаємо, українців попереджають про нову шахрайську схему. Шахраї створили фейкову сторінку сайту “Допомагати просто”, через який начебто пропонують отримати грошову допомогу від ООН.

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності