В "Українській дистанційній школі" цього року вчилися понад 3 тисячі школярів

В "Українській дистанційній школі" цього року вчилися понад 3 тисячі школярів

Це волонтерський проєкт для учнів 5-11 класів, які опинились у зоні бойових дій, переїхали в інший регіон України або за кордон

Після початку повномасштабної війни у Львівській області започаткували проєкт "Українська дистанційна школа". Завдяки цій ініціативі 3300 школярів зі всієї України змогли успішно завершити навчальний рік. Про це розповів голова Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький.

"На жаль, через повномасштабну війну не всім школам нашої країни вдалося організувати для учнів дистанційне навчання. Департамент освіти й науки Львівської ОВА та Центр інноваційних освітніх технологій Національного університету "Львівська політехніка" оперативно зреагували на цей виклик і започаткували УДШ", — розповідає Максим Козицький.

Він додає, що це волонтерський проєкт для учнів 5-11 класів, які опинились у зоні бойових дій, переїхали в інший регіон України або за кордон і не можуть продовжувати навчання у рідній школі. Дітей навчали за Типовими освітніми програмами.

Географія міст, звідки школярі долучалися до онлайн-навчання, широка: від Луганська до Порту, від Осло до Хургади. На волонтерських засадах навчати дітей зголосилися понад 100 вчителів.

Додамо, станом на сьогодні через війну в Україні частково або повністю зруйновані понад 1000 шкіл. Відтак, з 1 вересня проєкт УДШ знову працюватиме, аби усі діти мали доступ до якісної дистанційної освіти.

Нагадаємо, нещодавно Lviv.Media поспілкувалось із директором Департаменту освіти й науки Львівської обласної військової адміністрації Олегом Паскою про підсумки чергового навчального року, виклики та плани на новий навчальний рік.

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності