Ще одна громада на Львівщині отримала власну поліцейську станцію

Ще одна громада на Львівщині отримала власну поліцейську станцію

Поліцейську станцію відкрили сьогодні, 28 травня, у селищі Новий Яричів, що у Львівському районі.

Поліцейську станцію відкрили сьогодні, 28 травня, у селищі Новий Яричів, що у Львівському районі, за адресою площа Єдності, 22. Пункт для забезпечення громадського порядку на території селища з'явився в рамках проєкту "Поліцейський офіцер громади".

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Львівської області.

Проєкт "Поліцейський офіцер громади" покликаний створити в Україні частковий аналог американського інститут шерифів, коли правоохоронні органи представлені навіть у найбільш віддалених та малозаселених громадах. На Львівщині його реалізує Головне управління Націполіції області спільно з тими територіальними громадами, які підписали відповідний меморандум про співпрацю.

На момент публікації, у Львівській області вже відкрито 25 поліцейських станцій, в яких працюють 36 офіцерів Нацполіції. Вони забезпечують порядок на території 24 територіальних громад. До кінця року керівництво обласної поліції планує збільшити кількість офіцерів громад до 61.

Власне, відкриття поліцейської станції у Новому Яричеві стало одним з кроком до досягнення цієї цифри. В цій громаді обов’язки поліцейського офіцера виконуватимуть майор поліції Дмитро Савицький та капітан поліції Анна Мороз, які пройшли спеціалізоване навчання. Вони будуть забезпечувати порядок на території у 222 квадратні кілометри, де проживає понад 18,5 тисяч осіб.

"Щоб краще орієнтуватися у потребах людей та негайно реагувати на їхні звернення, поліцейський офіцер проживатиме на території обслуговування та буде доступним для громадян цілодобово. До основних обов’язків поліцейського офіцера громади належать підтримання публічного порядку, протидія та запобігання вчиненню правопорушень, превентивна робота тощо.  Оцінювати діяльність поліцейського офіцера будуть самі мешканці", - зазначають у поліції Львівщини. 

Нагадаємо, як повідомляв Lviv.Media, 21-річна дівчина та 20-річний хлопець з Донеччини розповсюджували наркотики шляхом так званих “закладок”. Під час патрулювання у лісосмузі в межах Львова їх затримали бійці поліцейського підрозділу ТОР.

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності