З курсу зарубіжної літератури можливо вилучатимуть деяких російських письменників

З курсу зарубіжної літератури можливо вилучатимуть деяких російських письменників

Інститут післядипломної освіти Львівщини працює над пропозиціями змін до курсу зарубіжної літератури

Нещодавно на Львівщині відбулося засідання експертної ради освітян, на якому розглядали, розроблений львівськими авторами інтегрований курс української та зарубіжної літератури. Про це директор Департаменту освіти й науки Львівської обласної військової адміністрації Олег Паска розповів у інтерв'ю Lviv.Media.

"Пропозицію, щодо запровадження цього курсу ми вже надіслали до міністерства освіти та науки. Так само ми надіслали пропозиції щодо інтегрованого курсу історії України та всесвітньої історії. Крім того, наш інститут післядипломної освіти Львівщини працює над пропозиціями змін до курсу зарубіжної літератури, щоб тих російських письменників, які були шовіністами чи мали антиукраїнські, проімперські настрої, вилучити з програм", — каже Олег Паска.

Однак він наголошує, що у  цьому процесі важливо не віддати своє.

"Коли ми, наприклад говоримо про Миколу Гоголя, то експерти говорять, що його потрібно повернути в українські літературу, а його твори вивчати в українському перекладі. Він писав про Україну і, якщо врахувати роботи наших дослідників, то ми маємо підстави стверджувати, що Гоголь мав проукраїнську позицію, і його потрібно повертати в нашу літературу. Тут чітко треба розуміти, що ми забираємо собі наше", — акцентує Олег Паска.

Нагадаємо, з 1 вересня російську мову у школах пропонують заміни іншими предметами. Також розглядають збільшення частки інших дисциплін замість російської. Більше про ситуацію в освіті у Львівській області читайте за посиланням.

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності