Львівські поліцейські затримали учасника банди, яка займалася контрабандою зброї

Львівські поліцейські затримали учасника банди, яка займалася контрабандою зброї

Інших учасників банди раніше затримали в Польщі

Сьогодні львівські поліцейські затримали учасника угруповання, що "спеціалізувалося" на контрабанді та збуті зброї, повідомляє пресслужба правоохоронців.

До складу угрупування входили 5 осіб – мешканці Львівської, Закарпатської та Тернопільської областей, серед яких приватні міжнародні перевізники.

Злочинна група займалася незаконним придбанням, зберіганням та збутом незареєстрованої вогнепальної зброї, зокрема й за кордон.

Упродовж пів року правоохоронці Львівщини документували злочинну діяльність угруповання, аби встановити всіх його учасників.

У межах міжнародного співробітництва польські колеги у вересні минулого року вже затримали двох учасників групи, їхня справа вже розглядається в суді.

Під час сьогоднішнього затримання організатора угрупування правоохоронці провели санкціоновані обшуки за місцями мешкання затриманого та інших фігурантів.

Вилучили гранати, пістолети, набої різного калібру, тротилові шашки вагою 750 г, капсулі детонаторів та електродетонатори, саморобний вибуховий пристрій вагою 400 г, РПГ, пристрої невідомої конструкції, до якої під’єднані дроти, мікросхеми, інші засоби для виготовлення вибухових пристроїв та інструкцією по збірці вибухівки, а також понад 20 тисяч доларів США.

"Наразі йому вже повідомлено про підозру за ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо повідомлення про підозру і за ст. 201 (контрабанда) Кримінального кодексу України та обрання міри запобіжного заходу", — йдеться у повідомленні.

За скоєне може загрожувати до семи років ув’язнення.

Нагадаємо, у Червонограді поліцейські затримали грабіжника, одразу після того, як він “обчистив” магазин.

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності