Львівщина першою з областей придбала військові державні облігації

Львівщина першою з областей придбала військові державні облігації

Львівська область стала першою в Україні, яка придбала військові державні облігації. Про це повідомляє Департамент фінансів Львівської ОВА.

"Від самого початку російської агресії Львівщина активно включилася до захисту України на різних "фронтах”: притулок внутрішньопереміщеним особам, гуманітарна допомога, волонтерство, логістика, транспортна інфраструктура… Зрештою, велика кількість наших земляків зі зброєю в руках захищає нашу незалежність. Учора наша область долучилася до війни ще на одному "фронті”, — йдеться в повідомленні.

24 травня 200 млн грн з обласного бюджету пішли на військові облігації внутрішньої державної позики. Це стало можливим завдяки перевиконанню планових завдань обласного бюджету за доходами.

"У цей непростий час їх [гроші - ред.] можна було б використати по-різному. Ми вирішили вибрати той варіант бюджетних „капіталовкладень”, який максимально сприятиме наближенню нашої спільної перемоги", — додають в ОВА.

Департамент фінансів ЛОВА принагідно висловив вдячність Кабміну, Мінфіну та Державній казначейській службі за оперативний відгук на  пропозиції щодо законодавчого спрощення процедури придбання облігацій та супроводження цього процесу.

Нагадаємо, у Львові розпочав працювати відомий в Україні та за її межами мілітарний бренд, що виготовляє військове спорядження й елементи форми.

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності