Туберкульоз та гепатит: через війну у Львові може виникнути спалах різних хвороб

Туберкульоз та гепатит: через війну у Львові може виникнути спалах різних хвороб

У Львів переїжджає все більше біженців з усіх куточків України. Водночас через це існує ризик розповсудження різноманітних хвороб та інфекції. Про це розповів на брифінгу директор департаменту охорони здоров'я Орест Чемерис.

"Збільшення кількості населення у Львові, чисельні місця масового поселення додають тривоги, що, справді, через це можуть розповсюджуватися різні захворювання. Масових спалахів у нас не виникало, але кілька поодиноких спалахів гострої кишкової інфекції у місцях масового поселення внутрішньо переміщених осіб були", – каже посадовець. 

Кількість хворих, за словами Ореста Чемериса, була невеликою – від 5 до 17 осіб. Усі пацієнти отримали медичну допомогу і вже одужують.

Однак наразі все ж існує підвищиний ризик розповсюдження таких небезпечних хвороб як туберкульоз та гепатит. Щоб убезпечити населення від різних хвороб, за особами, які тимчасово приїхали у Львів та область, наглядають лікарі. Також медики працюють в осередках, організовуючи масові виїзди.

Нагадаємо, львівські лікаря врятували 30-річного чоловіка, який перебував у стані клінічної смерті.  Вже на шостій хвилині реанімації чоловік подав ознаки життя.

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності