"Диверсія ворога?": у мережі з'явились фейкові чат-боти "Щось летить"

"Диверсія ворога?": у мережі з'явились фейкові чат-боти "Щось летить"

Розробку Львівських IT-фахівців, де можна повідомити про літаючі об'єкти, намагались скопіювати у телеграмі з невідомою метою. Можливо - задля збору даних.

Розробку Львівських IT-фахівців, де можна повідомити про літаючі об'єкти, намагались скопіювати у телеграмі з невідомою метою. Можливо - задля збору даних. Крім того, зловмисники намагаються створити у мешканців Львівщини враження, що чат-бот не працює.

Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook голова Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький.

"Жителі Львівщини, у мережі з'явилися три фейкові чат-боти "Шось летить". За допомогою них зловмисники намагаються переконати, що чат-бот не працює.. Розробка спеціалістів Львівської ОВА та IT-фахівців працює без жодних проблем", - пише очільник Львівщини. 

Скористатись оригінальним чат-ботом "Шось летить" для повідомлення про підозрілі летючі об'єкти можна за посиланням. Керівництво області закликає мешканців Львівщини бути уважними та ретельно перевіряти інформацію. '

Нагадаємо, як повідомляв Lviv.Media, чат-бот “Щось летить представили  у Львівській обласній військовій адміністрації  8 квітня. Він допомагатиме українській ППО завдяки зверненням пересічних громадян.

За словами розробників, механізм чат-боту є простим та доступним для користувачів. Аби відправити звернення, треба вказати один з трьох видів повітряної небезпеки (ракета, літак, БПЛА) та поділитися геолокацією.

 

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності