Санаторні школи Львівщини трансформують у ліцеї

Санаторні школи Львівщини трансформують у ліцеї

Замість санаторних шкіл з'являться наукові ліцеї

На Львівщині чотири санаторні школи трансформують у наукові ліцеї. Йдеться про заклади у Львові, Винниках, Сокалі та Бориславі трансформують у ліцеї. Про це повідомляють у Львівській обласній раді.

Відповідна нарада відбулась сьогодні з представниками депутатської комісії з питань освіти та науки, працівниками профільного департаменту ЛОВА та управління майном спільної власності ЛОР.

Зокрема тепер учасники наради повинні протягом тижня підготувати карту трансформації закладів. У документі будуть визначені кроки та конкретні рекомендації для адміністрацій та колективів шкіл.

"Ми хочемо, щоб на Львівщині розвивалися потужні наукові ліцеї. Для цього є необхідні ресурси та належні умови. Зараз кожен відповідальний за майбутнє, то ж результатом трансформації санаторних шкіл має стати можливість для дітей отримувати якісну освіту", - розповіли у Львівській ОВА.

Додамо, у 2020 році в Україні внесли зміни до Закону"Про повну загальну середню освіту". Ними передбачено реорганізувати чи ліквідувати санаторні школи та школи-інтернати.

Зокрема такі заклади можуть перепрофілюватися на: ліцеї, гімназії, спеціальні школи, навчально-реабілітаційні центри, заклади охорони здоров’я, пришкільні центри тощо.

Нагадаємо, з 1 вересня школи можуть повернутися до навчання офлайн. Щоправда лише ті навчальні заклади, які обладнані укриттями на випадок обстрілів. Наразі проводиться аудит шкіл щодо того, чи є у них бомбосховища, щоб забезпечити безпеку дітей та педагогів.

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності