Біля Золочева рятувальники знищили авіаційну бомбу

Біля Золочева рятувальники знищили авіаційну бомбу

Бійці ДСНС знешкодили фугасний авіаційний боєприпас часів Другої світової війни

У Золочівському районі на Львівщині піротехніки держслужби надзвичайних ситуацій знешкодили застарілий авіаційний боєприпас, який пролежав у землі ще з часів Другої світової війни.

Про це повідомило на своїй сторінці у Facebook головне управління ДСНС Львівщини.

"20 травня о 14:45 піротехнічною групою 2-го Спеціального центру швидкого реагування ДСНС України вилучено та знищено встановленим порядком фугасну авіаційну бомбу (ФАБ-250) часів ІІ Світової війни", - йдеться в дописі. 

Відомо, що бомбу виявили всього лише в 150 метрів від житлових будинків, під час земляних робіт у полі. Інцидент трапився в селі Єлиховичі, в околицях Золочева, неподалік регіональної автотраси P 84. 

"Головне управління ДСНС України у Львівській області нагадує, що боєприпаси часів ІІ Світової війни, незважаючи на розміри та значний вік, вкрай небезпечні. Не наражайте себе на небезпеку: ні в якому разі не торкайтесь небезпечного предмету, не переносьте та не розбирайте його, не кидайте у багаття – це дуже небезпечно!", - нагадують рятувальники Львівщини. 

Нагадаємо, як повідомляв Lviv.Media, на Львівщині за добу рятувальники ліквідували 19 пожеж сухої трави. В результаті цих пожеж вогонь знищив понад 18 000 кв.м сухої трави та чагарнику.

 

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності