Уродженець Львівщини Тарас Козак потрапив під персональні санкції Австралії

Уродженець Львівщини Тарас Козак потрапив під персональні санкції Австралії

Сьогодні, 18 травня, уряд Австралії запровадив нові персональні санкції проти осіб і організацій, причетних до війни в Україні та російської пропаганди. Серед них опинилися нардеп-утікач Тарас Козак та держзрадник Ілля Кива. Про це повідомляє Ліга.новини

Крім того у санкційних списках опинилася  приватна військова компанія Вагнера, яку МЗС Австралії називає "де-факто приватна армія Путіна".

А щодо персональних імен, окрім Киви й Козака, під санкції потрапили також:

- Микола Богдановський, перший заступник начальника Генерального штабу ЗС Росії;

- Олександр Чупріян, виконувач обов'язків міністра з надзвичайних ситуацій РФ;

- Сергій Корольов, перший заступник директора ФСБ Росії.

До слова, окремо під санкції потрапили і низка російських пропагандистів: Дмитро Кисельов, Сергій Брильов, Олександр Жаров, Михайло Якушев, Михайло Леонтьєв, Олександр Коц, Дмитро Стєшин, Євгеній Поддубний, Олександр Школьнік та їхні майданчики: Агентство інтернет-досліджень, журнал "Новое восточное обозрение", NewsFront, Geoполитика.ru та інші.

Нагадаємо, працівники ДБР Львова провели обшуки на майже 30 об`єктах власності Медведчука та Козака, а суд наклав арешт на корпоративні права та рахунки підприємств. Є підозра щодо них у зловживанні владою або службовим становищем та порушенні правил охорони або використання надр. Мова йде про можливий незаконний видобуток піску на двох карє’рах у Львівські області: в с. Родатичі Городоцького району та  с. Великополе Яворівського району.

А Личаківський районний суд Львова задовольнив клопотання слідчих ДБР щодо арешту рухомого та нерухомого майна, яке належить підприємствам родичів народних депутатів від ОПЗЖ. Розмір статутного капіталу шести їхніх підприємств складає понад 80 мільйонів гривень.

У свою чергу слідчі Державного бюро розслідувань закінчили розслідування відносно колишнього народного депутата Іллі Киви за антиукраїнські дії. Колишнього народного депутата від ОПЗЖ обвинувачують у державній зраді, пропаганді війни, посяганні на територіальну цілісність, закликах до захоплення державної влади та поширення комуністичної символіки.

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності