Медики львівського "ОХМАТДИТу" привезли двомісячного хлопчика з Полтави на лікування до Львова

Медики львівського "ОХМАТДИТу" привезли двомісячного хлопчика з Полтави на лікування до Львова

Хлопчик народився із важкими вродженими вадами розвитку

Медики львівського "ОХМАТДИТу" перевезли двомісячного хлопчика Тимофія з Полтави на лікування до Львова. Про це повідомляє Львівська обласна військова адміністрація.

"Їхати майже тисячу кілометрів, навіть, якщо це не зовсім безпечно, але однозначно варто задля порятунку дитини. Це під силу нашій виїзній неонатологічній бригаді невідкладної медичної допомоги та інтенсивної терапії, яка днями привезла із Полтави двомісячного Тимофійка, народженого передчасно з важкими вадами розвитку", — йдеться у повідомленні.

Колеги із анестезіологічного відділення Полтавської обласної дитячої клінічної лікарні звернулися до Львівської обласної дитячої клінічної лікарні "ОХМАТДИТ" із проханням перевести до закладу хлопчика, який народився 20 березня на 33 тижні гестації із важкими вродженими вадами розвитку, аби стабілізувати його стан для подальшого транспортування в одну із клінік Німеччини.

Серед захворювань у дитини — атрезія тонкого кишківника, некротизуючий ентероколіт IV ступеня з перфораціями, розлитий перитоніт, сепсис, двобічна пневмонія, метаболічне ураження ЦНС тяжкого ступеня, набряк головного мозку, анемія тяжкого ступеня.

Сьогодні стан хлопчика стабілізується у відділенні анестезіології та інтенсивної терапії новонароджених.

Нагадаємо, спеціалісти Лікарні Св. Луки Першого медоб’єднання Львова спільно із благодійниками допомогли відновити зір жінці із Донецька. Наталя втратила зір під час вагітності й багато років мріяла просто побачити трьох своїх дітей.

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності