На Львівщині через підпал сухостою виникли три пожежі

На Львівщині через підпал сухостою виникли три пожежі

Займання внаслідок підпалів сухої трави відбулись у різних районах області

За минулу добу, 14 травня, на території Львівської області виникло 3 масштабних займання внаслідок підпалів сухостою. Для ліквідації пожеж були залучені підрозділи рятувальників.

Про це на своїй офіційній сторінці у Facebook повідомили у головному управлінні ДСНС Львівської області.

"Вогнеборці ліквідовували пожежі на відкритій території в с.Муроване та с. Відники Львівського району, а також в с. Хильчиці Золочівського району", - інформують там.

Головне управління ДСНС України у Львівській області вкотре нагадало про заборону спалювання сухостою. Подібна практика окрім колосальної шкоди для екосистем Львівщини та загрози унікальному рослинному та тваринному світу є особливо шкідливою саме в умовах воєнного стану, адже відволікає ресурси рятувальників, які необхідні зокрема для ліквідації наслідків ракетних обстрілів. 

"Наголошуємо, що відповідно до законодавства України, за спалювання сухостою передбачена відповідальність як адміністративна, так і кримінальна", - додають в обласній ДСНС.

Нагадаємо, як повідомляв Lviv.Media, 13 травня, рятувальники Львівської області тричі виїздили на виклики пожеж на відкритих територіях. Хтось навмисне підпалював сухостій, через сприятливу погоду вогонь ширився на чималі площі.

 

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності