• Головна
  • Новини Львівщини
  • Поліція затримала двох чоловіків, які намагались виїхати через Шегині з підробленими документами

Поліція затримала двох чоловіків, які намагались виїхати через Шегині з підробленими документами

Поліція затримала двох чоловіків, які намагались виїхати через Шегині з підробленими документами

За підробку документів 40-річному одеситу та 26-річному мешканцю Дніпра загрожує до двох років позбавлення волі

На Львівщині поліціянти повідомили про підозру ще двом чоловікам, які намагалися незаконно виїхати за кордон з метою ухиляння від мобілізації. 

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Львівської області.

За даними правоохоронців Яворівського районного відділу поліції,  40-річний  житель Одеси  підробив документи щодо встановлення йому групи інвалідності, аби отримати звільнення від мобілізації та залишити межі України. Згодом він пред’явив підроблений документ у пункті пропуску "Шегині" під час перетину кордону.Своєю чергою  26-річний мешканець міста Дніпро підробив довідку військово-лікарської комісії та вніс неправдиві відомості щодо непридатності  до військової служби із зняттям з військового обліку до військового квитка. Підроблені документи він пред’явив на цьому ж пункті пропуску.Обоє чоловіків отримали повідомлення про підозру у скоєні злочину за ч.1 та ч.4 ст.358 (Підроблення  та використання свідомо підробленого документа) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, передбачене санкціями статей, - обмеження волі на строк до двох років.

Як зазначають у відділі комунікації обласної поліції, всього від початку повномасштабного російського вторгнення та введення президентом Зеленським воєнного стану, дізнавачі та слідчі поліції Львівщини відкрили 247 кримінальних проваджень за ст.358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України. У 80 випадках досудові розслідування завершені, обвинувальні акти скеровані до суду.

Зауважимо, що з огляду на введення воєнного стану від 24.02.2022 в Україні чина заборона на виїзд за кордон чоловіків віком від 18 до 60 років.

Нагадаємо, це не перший подібний випадок на Львівщині після початку повномасштабного вторгнення. Як повідомляв 12 травня Lviv.Media, трьох мешканців різних регіонів України, чоловіків призовного віку, судитимуть на Львівщині. Вони намагалися виїхати за кордон, пред’явивши інспекторам прикордонної служби підроблені документи.

 

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності