На Львівщині профінансують інноваційні проєкти, адаптовані до умов воєнного часу

На Львівщині профінансують інноваційні проєкти, адаптовані до умов воєнного часу

На Львівщині у межах Програми сприяння інноваційному та науково-технологічному розвитку провели конкурс інноваційних проєктів. Про це повідомляють у Львівській ОВА.

Загалом на конкурс заклади вищої освіти, науково-дослідні установи в партнерстві з бізнесом подали 13 заявок на загальну суму 13,3 млн грн. З них конкурсна комісія обрала 9 інноваційних проєктів, які за результатами оцінювання набрали найбільше балів і будуть підтримані за рахунок коштів обласного бюджету.

Йдеться про такі проєкти:

  • Синтез нових надтвердих керамічних композитів з боридами та силіцидами металів;
  • Відкрита сертифікована технологія для виготовлення кровоспинних турнікетів;
  • Забезпечення гідрогелевими пов’язками «Aquior» закладів охорони здоров’я Львівщини;
  • Дрібносерійне виробництво роботизованих комплексів для виконання наземних задач як в будівлях, так і на відкритій місцевості;
  • Розроблення модульного ударно-розвідувального безпілотного літального апарату;
  • Розроблення універсальної мобільної роботизованої транспортної платформи для перевезення боєприпасів та спорядження;
  • Розроблення та організування дрібносерійного виробництва засобу для швидкого загоєння ран та відновлення шкіри у польових умовах;
  • Розробка програмних засобів інформаційної безпеки;
  • Розроблення технологій спеціальних піротехнічних засобів сигнального та протипожежного призначення.

"Цьогорічний Конкурс інноваційних проєктів на 2022 рік адаптовано до вимог воєнного часу. Зокрема на минулому засіданні Конкурсної ради ми затвердили такі тематичні напрями інноваційних проєктів: виробництво високотехнологічного обладнання та/або товарів військового та подвійного призначення; інформаційні технології кібербезпеки. Варто відзначити, що заклади вищої освіти та науково-дослідні установи Львівщини продемонстрували цікаві ідеї в рамках затверджених напрямів", - розповів перший заступник начальника Львівської ОВА Андрій Годик.

Зокрема, загальний обсяг фінансування Програми сприяння інноваційному та науково-технологічному розвитку у Львівській області на 2021-2025 роки з обласного бюджету у 2022 році складає 5 млн грн.

Повідомляється, що у 2021 році вдалось реалізувати 8 інноваційних проєктів на загальну суму 8,77 млн грн, сума співфінансування з обласного бюджету склала 5,26 млн грн.

Нагадаємо, на початку квітня у Львові відкрили Музей науки та інновацій, який знайомитиме дітей з наукою. Він налічує близько 100 інтерактивних експонатів, з яких 36 привезені з музею Малої академії наук у Києві, Музею цікавої науки в Одесі. Відкрити музей спільно з “Tech Startup School” Львівської Політехніки та Малої академії наук.

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності