Школярів Львівщини запрошують приєднатися до міжнародної Естафети Миру

Школярів Львівщини запрошують приєднатися до міжнародної Естафети Миру

Для цього потрібно намалювати тематичний малюнок

Міжнародний Форум "Золотий мольберт" запрошує школярів Львівської області доєднатись до міжнародної Естафети Миру. Для цього потрібно намалювати тематичний малюнок. Про це розповідають у Львівській обласній військовій адміністрації.

Реєстрація участі в Естафеті Миру безкоштовна, не має часових обмежень. Для того, щоб взяти участь  малюнок потрібно завантажити разом з анкетою за посиланням.  Творчі роботи обирають для експозицій виставок у різних країнах світу.

Загалом Естафету Миру започаткували в Україні ХХ Міжнародним Форумом "Золотий мольберт" на початку весни 2022 року.

Мета проєкту полягає в збереженні та популяризації української культури та мистецтва, феномену дитячого генія в малюнках, які доносять до світу мрії дітей про мирне майбутнє людства. Роботи виконують у різних видах і жанрах, які відповідають сприйняттю дітьми сучасного світу й темі миру

На Львівщині Естафета Миру стартувала 15 квітня галереєю дитячих шедеврів "Ангели миру" у приміщенні Першого Західного телеканалу, а тепер крокує Світом і відкривається виставками в різних країнах.

21 квітня експозиція також відкрилась в культурному центрі Komenskeho Centrum (Прештице, Чеська Республіка), а з 1 травня — дитячі роботи, надруковані на флаєрах, прикрашають вулиці столиці Словаччини Братислави.

18 травня заплановані віртуальні виставки у Харківському художньому музеї, у музеї дитячої творчості м. Осло в Норвегії тощо, а 1 червня відкриється виставка у мистецькій галереї міста Нова Загора в Болгарії.

Упродовж найближчого часу заплановані спільні виставки — в Ізраїлі, Японії, Німеччині, Фінляндії та інших країнах.

Усі виставки в різних країнах світу відкриваються віртуальною галереєю "Ангели миру", яка на живо існувала як Дитяча галерея "Золотий мольберт на Сході України" у Краєзнавчому музеї тимчасово окупованого міста Станиця Луганська.

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності