Центр зайнятості пояснив, які документи необхідні для отримання статусу безробітного

Центр зайнятості пояснив, які документи необхідні для отримання статусу безробітного

У Львівській службі зайнятості нагадують, які документи потрібні для набуття статусу безробітного. Переселенцям допоможуть у пошуку роботи навіть за відсутності трудової книжки чи нерозірваних трудових відносин. Про це повідомляють у Львівській військовій адміністрації.

Власне, ознайомитися з актуальними вакансіями можна на новому каналі Державного центру зайнятості: "Робота зараз: Державна служба зайнятості" за посиланням.

Роботодавці можуть подати вакансію через чат-бот @DCZWorkNowBbot, де її опублікують, після цього стартуватиме підбір кандидатів, у тому числі через форми рекрутингу.

Для того, аби набути статус безробітного необхідні такі документи:

  • паспорт;
  • ідентифікаційний код;
  • документ про освіту;
  • трудова книжка;
  • військовий квиток.

З питань працевлаштування слід звертатися до будь-якого базового центру зайнятості або філії Львівського ОЦЗ, які зручно відвідувати. Контакти за посиланням.

Окрім того, зареєструватись у статусі безробітного можна порталі державних послуг "Дія". Тут можна подати заяву про надання чи поновлення статусу безробітного та заяву про призначення чи поновлення допомоги по безробіттю. Також у Дії стала доступною заява на скасування статусу безробітного.

"У разі виїзду з місця проживання або перебування безробітного за межами країни, можна відмовитися від послуг служби зайнятості. Для цього слід виповнити заяву (бланк за посиланням) та надіслати на пошту [email protected]. Унаслідок таких дій буде припинена реєстрація особи як безробітного. Після повернення можна повторно звернутися до служби зайнятості та отримувати послуги в сфері працевлаштування відповідно до норм чинного законодавства", - розповідають у Львівській ОВА.

Додаткову інформацією можна отримати, зателефонувавши на "гарячі лінії" Львівського ОЦЗ:

(032)245 05 45 (понеділок-четвер з 9.00 до 18.00, у п’ятницю – з 9.00 до 16.45).

+380966825183 (щоденно з 9.00 до 19.00).

Консультації з питань роботи обласної служби зайнятості, можливостей працевлаштування, реєстрації клієнтів та отримання статусу безробітного також можна отримати за допомогою:

Нагадаємо, з початку російської агресії з України до Польщі виїхало більше 2 мільйонів українців. Наших співгромадян у сусідній державі й досі радо приймають, надають житло, одяг та харчування. Де та скільки можна заробляти українцям у Польщі без знання мови читайте за посиланням.

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності