На Львівщині відзначили День пам’яті та примирення

На Львівщині відзначили День пам’яті та примирення

Представники влади і громадськість поклали квіти та запалили лампадки біля Пам'ятного хреста

Cьогодні, 8 травня, Львівщина відзначає День пам’яті та примирення, присвячений пам’яті жертв Другої світової війни 1939-1945 років. Про це повідомляє Львівська ОВА.

"У День пам’яті та примирення ми дуже часто повторюємо слова ніколи знову. Свого часу це повторяла вся Європа, але зараз у самому її центрі відбувається геноцид українського народу. Це знищення відбувається лише через те, що ми українці, тому нам потрібно берегти не лише пам’ять тих буремних років Другої світової війни, але і пам’ятати кожного убитого українця від рук російських військових під час теперішнього вторгнення армії рф. Кажучи: "ніколи знову", я хочу, щоб ми перемогли та запанував мир, але лише після нашої перемоги", – сказав очільник області Максим Козицький.

Представники влади і громадськість поклали квіти та запалили лампадки біля Пам'ятного хреста на місці колишнього концентраційного табору "Шталаг- 328".

Священнослужителі провели екуменічну панахиду та спільно виконали гімн України і духовний гімн України "Боже великий єдиний".

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності