На лікування зі Львова до Польщі вирушило ще 22 важкохворі дитини

На лікування зі Львова до Польщі вирушило ще 22 важкохворі дитини

Приймуть малечу на лікування у клініці "Unicorn Clinic"

Вже втринадцяте важкохворі діти з різних областей України їдуть на лікування за кордон з Західноукраїнського спеціалізованого медичного центру у Львові. Більшість із них вимушені були залишити свої домівки у Дніпрі, Запоріжжі, Херсоні через активні бойові дії. Завдяки зусиллям багатьох людей з різних країн вони мають можливість продовжити лікування, повідомляє Львівська ОВА.

У супроводі медиків Центру маленькі пацієнти з родинами (усього 22 особи) перетнули польський кордон і очікують подальший розподіл у найкращі клініки світу. Усіх їх чекає складне лікування, яке наразі не доступне в Україні: спеціальна хіміотерапія, імунотерапія тощо. Деяких пацієнтів через гострий перебіг захворювання до польського кордону доправили автівками "швидкої допомоги", аби забезпечити безперервне лікування і збільшити шанси на порятунок.

Додамо, в "Unicorn Clinic" у у Республіці Польща від початку війни уже отримали допомогу понад пів сотні пацієнтів. Українськими дітьми та їхніми родинами опікується численна команда медиків з Дитячого дослідницького госпіталю Св. Юди (St. Jude Children's Research Hospital, США), Польського товариства дитячої онкології та гематології (Polskie Towarzystwo Onkologii i Hematologii Dziecięcej, Республіка Польща), німецьких лікарень та група лікарів, студентів, волонтерів з України.

Нагадаємо, раніше до Польщі на лікування виїхали 12 дітей з онкологічними захворюваннями. Польські колеги подбали про їх перевезення у закордонні клініки та медичний супровід.

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності