На Львівщині подвоять суми допомоги для релокованих підприємств

На Львівщині подвоять суми допомоги для релокованих підприємств

Це стало можливим завдяки підтримці донорських організацій

Можливості Програми підтримки бізнесу на період воєнного стану у Львівській області розширюються. Якщо раніше на видатки Програми заклали 50 млн гривень, то тепер  суми підтримки зростають удвічі. Це стало можливим завдяки підтримці донорських організацій. Про це повідомляє Львівська обласна військова адміністрація.

"Ми активно працюємо над тим, щоб доповнити підтримку, яка передбачена Програмою, зокрема у співпраці з донорськими організаціями. Так, ми вже маємо підписаний Меморандум з компанією Horizon Capital та домовленість про співпрацю з агентством ПРООН", — розповів під час брифінгу у Львівській ОВА заступник директора департаменту економічної політики Орест Гринів.

Він зазначив, що у випадку співпраці з компанією Horizon Capital, тут збільшену вдвічі суму підтримки можуть отримати релоковані компанії, які зареєструються у Львівській області й стануть учасниками Програми. Що ж стосується допомоги від ПРООН, то структура профінансує послуги консалтингових компаній, відтак бізнес зможе безкоштовно отримувати консалтингові послуги на час воєнного стану.

"Наш фонд вже підписав домовленість і зробив комітмент (зобов’язання) на суму від 250 тис. доларів, яка може збільшитись до пів мільйона доларів безповоротної фінансової допомоги для підприємств, які вирішили релокуватись сюди. Ми дуже заохочуємо підприємців скористатись Програмою. Це кошти, які, ми надіємось, допоможуть їм розпочати розвиток бізнесу тут, на Львівщині", — пояснив представник інвестиційної компанії Horizon Capital та координатор програми підтримки релокованого бізнесу WNISEF Петро Кочерган.

Нагадаємо, скористатись підтримкою зможе бізнес, який переїхав у Львівську область з інших регіонів, та підприємці, які працювали на Львівщині до війни. Першочергово на видатки програми заклали 50 млн гривень.

Реалізації програми допоможе створити додаткових 2,5 тисячі робочих місць в області та допомогти 250 підприємствам. Вона працюватиме у трьох напрямках.

Загалом від початку війни на Львівщину релокувалися майже 100 підприємств.

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності