Темпи посівної кампанії на Львівщині випереджають показники минулого року

Темпи посівної кампанії на Львівщині випереджають показники минулого року

Попри дощі, аграрії все одно засіюють врожай

У господарствах Львівської області завершується посів ранніх ярих культур. Станом на кінець квітня місцевими аграрї засіяли понад 30 % від прогнозованої площі, що на 8,5 % (майже 40 тис. га) більше, ніж торік. Про це повідомили у Львівській обласній військовій адміністрації.

"Погодні  умови квітня часом були несприятливими, дощі стримували посів ранніх культур та  унеможливлювали проведення польових робіт та догляд за сільськогосподарськими культурами. Проте аграрії області чудово розуміють, що цього року сіяти треба за будь-яких умов. Поки що ми випереджаємо показники минулого року за темпами та площами посіву", — каже Тетяна Гетьман, директорка департаменту агропромислового розвитку Львівської ОВА.

Станом на 29 квітня за всіма категоріями господарств в області посіяно всіх ярих культур на площі 143,3 тис. га, з них ранніх зернових культур 43,8 тис. га (88,2 % до прогнозу).

Розпочато також й посів пізніх зернових та технічних культур, а саме кукурудзи на зерна  – 10,9 тис.га, сої - 4,4 тис.га. З технічних культур посіяно цукрового буряка - 11,1 тис. га та соняшника  - 5,8 тис.га.

Додамо, нещодавно аграрії Львівської області отримали гуманітарну партію насіння кукурудзи від корпорації Bayer.  За попередніми оцінками отриманим насінням аграрії зможуть засіяти понад 2,3 тис. га, з площ яких прогнозується отримати 21- 22 тис. тонн врожаю.

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності