Волонтерки з Славської громади виготовляють смаколики для ЗСУ

Волонтерки з Славської громади виготовляють смаколики для ЗСУ

Долучилося багато мешканок Славська та Верхньої Рожанки

Волонтерки зі Славської громади Соломія Коваль та Христина Винник організували цех з виготовлення смаколиків для воїнів ЗСУ. Про це розповіли у Стрийській районній військовій адміністрації.

"Ми закупляли борошно, щоб пекти булочки та іншу випічку. Згодом до нас долучилося багато мешканок Славська та Верхньої Рожанки. Найчастіше ми передаємо їжу, шкарпетки, термобілизну, медикаменти. Все залежить від того, що потрібно хлопцям, намагаємося знайти все, на що є запит", — розповідає Соломія Коваль.

Дівчат з Верхньої Рожанки у своєму волонтерському колективі називають "кіборгами", бо печуть дуже швидко і дуже багато. Є сподівання, що після війни Світлана Гачка та Галина Пинів разом з іншими дівчатами з Рожанки відкриють свою пекарню, щоб уже в мирний час всі могли посмакувати домашньою випічкою.

"Найприємніше — коли випадково натрапляєш на фото з "гарячих" точок, на яких коробки спаковані у Славську чи Рожанці. Аж не віриться, скільки кілометрів ця коробка подолала і таки дісталася до місця призначення", — додає Соломія.

Нагадаємо, Львівська національна академічна чоловіча хорова капела “Дударик” оголосила збір коштів на потреби своїх колег, які зараз захищають незалежність України у війні з росією в лавах ЗСУ.

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності