На Львівщині у неділю призупинять рух автівок через велопробіг: схема

На Львівщині у неділю призупинять рух автівок через велопробіг: схема

Обмеження діятимуть 18 липня на відрізку магістралі Старий Самбір - Ужок з 10 до 18 години. 

У неділю 18 липня на Львівщині відбудуться велозмагання Gran Fondo Ukraine 2021. 

Тож ділянці дороги Старий Самбір - Турка рух транспорту буде обмежений з 10:45 до 16:00. А на ділянці Турка - Ужок з 12:00 до 15:00 рух перекриють повністю.

Цьогорічні українські змагання відбуватимуться на двох дистанціях - 90 км та 140 км. Весь заїзд проходитиме на оновленій ділянці дороги. Начальник управління молоді та спорту Львівської облдержадміністрації Роман Хім'як у коментарі Lviv.Media розповів, що це вже традиційний для Львівщини веломарафон, маршрут якого пролягатиме від Старого Самбора  до Ужоцького перевалу. 

“Учасники змагання також діляться на 3 категорії: професіонали чоловіки, професіоналки жінки та інші”, - додав Роман Хім'як. 

Кількість учасників обмежена. У марафоні на 140 км можуть взяти участь 330 людей, а на 90 км -170 людей. Наразі загальна кількість охочих взяти участь -  477 осіб. Додамо, що на маршрутах волонтери Lviv Bicycle Club забезпечуватимуть  усіх учасників водою, печивом, а також увагою та підтримкою. Крім цього, на заході чергуватимуть карети швидкої та бригади парамедиків. Зареєструватися на змагання можна за посиланням.Gran Fondo - це  італійський термін, що в перекладі означає “велика гонка”. Такий формат змагань популярний в Європі вже декілька десятиліть. Згодом він також поширився у Північній Америці, Азії, Австралії. В Україні такий марафон проводять з 2017 року з ініціативи Lviv Bicycle Club. Формат марафону передбачає перегони з подоланням гірських дистанцій. Особливістю проведення Gran Fondo є те, що маршрути у всіх країнах пролягають мальовничими місцями.

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності