Ще 12 онкохворих дітей виїхали на лікування зі Львова до Польщі

Ще 12 онкохворих дітей виїхали на лікування зі Львова до Польщі

12 дітей з онкологічними захворюваннями виїхали на лікування до Польщі. Про це повідомляють у Західноукраїнському спеціалізованому дитячому медичному центрі.

"У сьогоднішньому конвої - діти від 7 місяців до 15 років, у яких діагностовано онкопатології та первинні імунодефіцити", - розповідають у медзакладі.

Діти евакуйовані із Київської, Херсонської, Житомирської та Полтавської областей. Одна малеча – 7-місячна Кіра із Хмельницького. Дівчинка, попри свій малий вік, уже пережила три операції і потребує хіміотерапії. ЇЇ та 12-річну Анну з Києва транспортували автівками "швидкої допомоги".

"Онкологи ЗУСДМЦ підготували малечу до продовження спеціалізованого лікування в європейській клініці. Польські колеги подбали про їх перевезення у закордонні клініки та медичний супровід", - повідомляють медики.

У Польщі дітьми опікується UNICORN clinic. Представник польської організації порятунку дітей та польський консул Рафал Коцот на постійній основі дбають про організацію всіх виїздів та про оперативний перетин кордону.

Повідомляється, що у Польщу евакуйовують тих пацієнтів, які потребують специфічного лікування, що зараз недоступне або ускладнене в Україні. Близько 30% усіх пацієнтів залишаються у Західноукраїнському спеціалізованому дитячому медичному центрі.

Нагадаємо, діти із важкими захворюваннями, що прибувають на Львівщину, можуть продовжити лікування у Західноукраїнському спеціалізованому дитячому медичному центрі. Допомогу надавають дітям з онкологією, онкогематологією, нирковою недостатністю та тим, які потребують паліативної допомоги.

Якщо у лікарні не проводитимуть необхідні види терапії, то медики допоможуть доправити дітей в інші країни Європи на безкоштовне лікування. Для цього на Львівщині розроблений чіткий алгоритм дій.

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності