У ПЦУ Львівської єпархії розповіли, як святкуватимуть Великдень у воєнний час

У ПЦУ Львівської єпархії розповіли, як святкуватимуть Великдень у воєнний час

Паски освятять в суботу

Із обов’язковим дотриманням комендантської години, без нічних богослужінь та з суботнім освяченням пасок, таким чином цьогоріч, за умов воєнного часу, святкуватимуть Великдень у ПЦУ Львівської єпархії.

"Перш за все дбаємо про безпеку людей. Це зараз дуже важливо в цей час. Тому розклад Богослужінь розписували таким чином, щоб не порушувати комендантську годину", - розповідає Lviv.Media отець Юрій Федів.

Багато священників ПЦУ Львівської єпархії, за словами отця Федіва, зараз якраз повертаються з передових, тому ще не від усіх парафій узгоджено розклад Богослужінь. Але загалом, всі розпочнуть святкові відправи не раніше 6 ранку.

"В Успенській церкві Великодня відправа запланована на 06:30 та на 10:00. О 15:00 ще проведемо святкову вечірню. За таким же приблизним графіком правитиметься і в інших церквах по парафіях. Всього у Львові їх 38, - додав отець Юрій. - Освячення пасок будем проводити в суботу, починаючи з 14:00. Так вже пару років, з часу карантину, ми стараємось не допускати великого скупчення людей біля церкви. Цього року так само, щоб убезпечити парафіян, освячення будуть короткими по 10-20 хвилин".

До слова, у Львівській області є 21 деканат ПЦУ. До них входять 328 парафій. Кількість парафій збільшилась зокрема і цього року. Завдяки переходу громад від московського патріархату.

Нагадаємо, від початку російської агресії українці все частіше висловлюють бажання залишити церкву, що належить московському патріархату. Станом на початок квітня від 24 лютого лише на Львівщині таке рішення ухвалили 5 парафій, ще 54 думають.

 

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності