На Львівщину переїжджають два великі українські машинобудівні підприємства

На Львівщину переїжджають два великі українські машинобудівні підприємства

З Донеччини та Чернігівщини

На Львівщину переїжджають два великі українські машинобудівні підприємства, повідомляє голова Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький. Львівська область першою в Україні  релоковує водночас два гіганти машинобудівної галузі.

Перше підприємство – це ТОВ "УК "ВІТРОПАРКИ УКРАЇНИ", в складі групи компаній ПАТ "Краматорський завод важкого верстатобудування", яке створило сучасне виробництво повного циклу.

Компанія проєктує, будує, монтує вітроустановки, генерує та здійснює постачання електроенергії. Підприємство з Краматорська максимально використовує енергетичний потенціал України.

Друге підприємство — "Пожмашина", які працюють вже впродовж 90 років. Є лідером на ринку пожежної, спеціалізованої та сільськогосподарської техніки. Це надійний партнер служби ДСНС України.

З Чернігівської області на Львівщину релокують третину заводу. Після завершення війни планують частину виробництва залишити. Ба більше, розпочати виробництво вантажної техніки, що створить нові робочі місця.

З міркувань безпеки, адреси, де будуть працювати підприємства, не називають.

"Дякую за довіру до Львівщини. Ми сприяємо кожному, хто робить свою роботу добре. Головне – не зупинятись. Працюючи, ми наближаємо перемогу України", — відзначає очільник області Максим Козицький.

Додамо, від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну на Львівщину релокувались 79 підприємств. З них 32 уже працюють. Відділ інвестиційної політики Львівської ОВА вже опрацював 347 заявок на переміщення виробничих потужностей.

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності