У Львівській області запустили платформу для гуманітарної допомоги "СпівДія Хаб"

У Львівській області запустили платформу для гуманітарної допомоги "СпівДія Хаб"

Завдяки платформі волонтери оперативніше допомагають біженцям та військовим

У Львівській області запустили платформу для гуманітарної допомоги "СпівДія Хаб". Завдяки проєкту волонтери в режимі реального часу допомагають громадянам –  оперативно збирають та відправляють гуманітарну допомогу та медичні засоби тим, хто цього потребує найбільше: населенню, волонтерам, та установам, що приймають біженців. Про це повідомляє Львівська обласна військова адміністрація.

"Ми довго готувались до запуску “СпівДії хабу” та раді оголосити про його відкриття на Львівщині у ці непрості часи. З часом на базі цього хабу з'явиться можливість безоплатно отримати психологічну допомогу, юридичну підтримку та консультації з відкриття власного бізнесу, а також запустимо кімнату для дітей", — зазначив тимчасово виконуючий обов'язки директора Львівського обласного молодіжного центру Іван Сапса.

Якщо громадяни чи організації, потребують допомоги, їм потрібно заповнити заявку на сайті spivdiia.org.ua. Після цього фахівці координаційного хабу телефонують для підтвердження запиту. Також можна зателефонувати самостійно на головну гарячу лінію за номером 15-45 та повідомити про потребу.

"Ми допомагаємо всім, на чиє життя вплинула війна: і тим, кого бомбили, і вимушено переселеним, і тим, хто втратив роботу. Доставляємо допомогу у Львові, і тим, хто залишився на місцях. Загалом плануємо досить широку діяльність", – зазначив керівник “СпівДія хабу” у Львівській області Олександр Станасюк.

Додамо, волонтерське об’єднання "СпівДія" координується за підтримки Офісу Президента України спільно з Міністерством розвитку громад та територій України, Міністерством охорони здоров’я України та Міністерством молоді та спорту України.

Нагадаємо, українська IT-спільнота створила Телеграм-бот, який зв’язує волонтерів напряму з людьми, яким потрібна допомога. Він допоможе знайти або надати допомогу в різних регіонах України. За допомогою бота можна знайти прихисток, транспорт, їжу, медикаменти.

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності