У Львівській області заборонили відвідувати ліси, щоб уникнути пожеж

У Львівській області заборонили відвідувати ліси, щоб уникнути пожеж

Однак просто за прогулянку лісом не штрафуватимуть

У Львівській області заборонили відвідувати ліси та в’їжджати до них на транспорті, щоб зменшити ризики виникнення пожеж. Відповідний наказ сьогодні підписав голова Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький.

Виняток зробили лише для транспорту Збройних сил України, окремих родів військ Збройних сил України, управління оперативних командувань, Державної прикордонної служби України, Державної спеціальної служби транспорту, Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України, Національної гвардії України, Служби безпеки України, Служби зовнішньої розвідки України, Управління державної охорони України, Міністерства внутрішніх справ України та інших органів виконавчої влади чи органів місцевого самоврядування.

"Останній місяць була суха погода, і населення в області почало масово спалювати траву попри заборону. Адже це злочин перед людьми, які змушені дихати канцерогенами, та природою, бо нищиться, зокрема перший виводок зайченят. Однак люди все одно масово палили траву. Навіть 3 людини загинули через це. А практика показує, що від такого випалювання часто вогонь перекидається на ліс. Відповідно доводиться з настанням пожежонебезпечного періоду вводити заборону на відвідування лісів для населення", — розповів Lviv.Media начальник Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства Анатолій Дейнека.

Він додав, що пожежонебезпечний період традиційно триває від 1 квітня до 1 жовтня. У цей час лісову охорону переводять на посилений режим патрулювання з питань пожежної безпеки.

"Правилами пожежної безпеки заборонено розводити багаття в лісах, кидати там недопалки, палити. Це потрібно, щоб попередити пожежі у лісах. За порушення правил пожежної безпеки передбачений штраф. Мінімальний — становить 1530 гривень. Лісова охорона пильнуватиме та складатиме протоколи за порушення. У середньому на Львівщині на рік складають близько 50 таких протоколів", — пояснив Анатолій Дейнека.

Однак начальник управління наголосив, що просто за відвідування лісу людей не штрафуватимуть.

Також він додав, що через війну у лісах можуть переховуватися диверсійні групи. Тож, щоб додатково убезпечити себе, відвідування лісів краще мінімізувати.

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності