Ізраїль готовий допомагати медикаментами та приймати на лікування українських бійців

Ізраїль готовий допомагати медикаментами та приймати на лікування українських бійців

Міністерстві охорони здоров’я України уже підготували список необхідного для ізраїльських партнерів

Ізраїль готовий допомагати українцям обладнанням, медикаментами та приймати на лікування поранених бійців. Про це повідомляє очільник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький.

"Наші лікарі відчули свій обов’язок допомагати людям, тому саме тут, в Україні, розгорнули польовий шпиталь. Водночас ми готові приймати поранених у себе. Не можу не згадати про ті випробування, які кожен день переживають українці, про звірства, які вчиняють проти мирного населення. Трагедія в Бучі сколихнула Ізраїль. Сьогодні, як ніколи, ми повинні підтримати Україну усім чим можемо", — наголосив Міністр охорони здоров’я Ізраїлю Ніцан Горовіц.

Водночас заступник міністра охорони здоров’я України Олексієм Яременком поділився потребами медицини в Україні під час воєнного стану.

"Від початку війни сотні лікарень України або зруйновані повністю, або частково пошкоджені. Більшість з них ворог атакує цілеспрямовано. Жахливий приклад з пологовим будинком в Маріуполі. Поранені не можуть повноцінно скористатись медичною допомогою, адже йде постійна атака ворога й на бригади лікарів. Окупанти обстрілюють і гуманітарні коридори. Система охорони здоров’я потребує ліків, зокрема для хірургії. Кількість — необмежена. Якщо конкретніше, то Україні потрібні броньовані автомобілі швидкої допомоги, бронежилети та каски для наших лікарів. Серед обладнання: мобільні рентгени, аптечки натівського стандарту, VAC-системи", — акцентував Олексій Яременко.

Він додав, що в Міністерстві охорони здоров’я України уже підготували список необхідного, який передадуть ізраїльським партнерам.

Своєю чергою пан Ніцан Горовіц запевнив, що Ізраїль підтримуватиме Україну та допоможе усім, що потрібно.

Нагадаємо, одній з громад Львівщини Ізраїль відкрив польовий госпіталь для українців. Шпиталь “Блискуча зірка” зможе приймати кілька сотень пацієнтів протягом дня.

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності