Італія допоможе українським дітям-переселенцям, які потребують лікування

Італія допоможе українським дітям-переселенцям, які потребують лікування

Наразі в Італії живе понад дві тисячі біженців з України

Італія допомможе українським дітям-переселенцям, які потребують лікування. Про це заявив мер міста Палаццуоло Філіп Москетті, який прибув до Львівщини у складі організації-карайвану з Італії "Зупиніть війну зараз".

Філіп Москетті ознайомив очільника Львівської області Максима Козицького з ініціативою "Зупиніть війну зараз", яку він представляє і запропонував співпрацювати з президентом регіону Тоскана Еудженіо Джані. Співпраця стосується у першу чергу прийому хворих українських дітей, які змушені покидати власні домівки через війну, на лікування разом з їхніми родинами.

Зазначимо, що в Італії від початку війни знайшли прихисток і допомогу вже понад дві тисячі біженців з України.

Довідково. Організацію-карайван з Італії "Зупиніть війну зараз" організували приблизно сотня асоціацій, що представляють широкий спектр італійського суспільства. Започаткувала цю ініціативу Католицька асоціація Джованні ХХІІІ, до якої приєдналася велика кількість різнорідних асоціацій, починаючи від Асоціації малих міст – до Генеральної Конфедерації робітників Італії, а також найбільша італійська профспілка.

Нагадаємо, сьогодні Львівська область отримала найбільшу партію гуманітарної допомоги. Йдеться про парк спецтехніки — 17 пожежно-рятувальних автомобілів та колінчастий підіймач.

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності