• Головна
  • Новини Львівщини
  • Львівська обласна військова адміністрація отримала 4 нові автомобілі швидкої допомоги від Литви

Львівська обласна військова адміністрація отримала 4 нові автомобілі швидкої допомоги від Литви

Львівська обласна військова адміністрація отримала 4 нові автомобілі швидкої допомоги від Литви

Це гуманітарна допомога для захисників України

Львів отримав 4 нові автомобілі швидкої допомоги. Це гуманітарна допомога від сейму Литви. Машини вже оснащені обладнанням для надання невідкладної допомоги та проведення реанімаційних заходів.

"Наші серця з вами, тому що ви захищаєте всю Європу. Ця війна — це теж наша війна. Цей фронт — це фронт всього демократичного світу, всієї Європи. Тут вирішується майбутнє Європи. І для нас це важливо. Кожен у Литві намагається допомогти, переказують гроші у фонди, які купують машини, бронежилети", — розповів віцеспікер сейму Литовської Республіки Паулюс Саударгас.

Одну з машин найближчим часом передадуть прикордонній службі, інші — розподілять за потребами військових.

"Я хочу подякувати польському та литовському народові, адже саме вони надають ту підтримку, якої потребують люди. Ми часто говоримо про уряди, президентів, парламенти, але поки нас  не почнуть підтримувати прості люди з різних країн, перемогти нам буде важко", — наголосив голова Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький.

Додамо, ці машини — лише маленька частина допомоги, яку отримує Україна від країн-партнерів. За час війни тільки литовський фонд "Melyna ir Geltona", що у перекладі означає "Синій і Жовтий", вже передав понад 100 джипів для українських військових. Литва і надалі продовжуватиме допомагати Україні і закликає це робити інші країни.

Нагадаємо, раніше Lviv.Media розповідало, як Литва допомагає Україні. Зокрема про те, що фонд "Melyna ir Geltona" передав машини для військових та закуповує різне обладнання.

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності