Львівська область лікуватиме біженців з Маріуполя

Львівська область лікуватиме біженців з Маріуполя

Деякі мешканці Маріуполя прибули з осколковими пораненнями рук та ніг

До Львівської області прибули понад 350 біженців з Маріуполя. Вони тижнями сиділи у підвалах, рятуючись від бомб та обстрілів російського загарбника. Сьогодні у області їм надають необхідну медичну допомогу. Про це повідомив очільник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький.

"Хворі, поранені, вимучені діти та жінки… Львівщина прийняла на лікування жителів Маріуполя. У вагоні, який прибув до нас, приїхали навіть два котики. Бо кожне життя – цінність. Зараз наші медпрацівники роблять все, щоб допомогти людям, які пережили пекло", — написав Максим Козицький.

Наразі лікування проходять  з десяток людей. Їхній стан середньої тяжкості. Постраждалі були в дорозі приблизно 36 годин, мешканці Маріуполя з осколковими пораненнями рук та ніг.

Окрім медичної допомоги, постраждалі потребують спокою, адже перебувають у нестабільному психоемоційному стані. Для лікування маріупольців всі медикаменти є. Пацієнти отримують усю необхідну медичну допомогу та консультації суміжних спеціалістів.

Додамо, отримати допомогу можна у польовому госпіталі для українців, який відкрив Ізраїль. Шпиталь “Блискуча зірка” зможе приймати кілька сотень пацієнтів протягом дня різних категорій цивільного населення: жінок, дітей, чоловіків. Сюди приїхало працювати більше сотні медперсоналу з Ізраїля.

Нагадаємо, у Львові на паркінгу торгового центру “King Cross Leopolis” відкрили ще один польовий медичний госпіталь. Там американські медики безплатно надають медичну допомогу переселенцям та всім, кому вона може знадобитися під час війни.

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності