У Львівській області запускають програму підтримки бізнесу

У Львівській області запускають програму підтримки бізнесу

Програма допоможе створити додаткових 2,5 тисячі робочих місць в області та допомогти 250 підприємствам

У Львівській області запускають програму підтримки бізнесу на період воєнного стану. Про це повідомили у Львівській обласній військовій адміністрації.

Скористатись підтримкою зможе бізнес який переїхав у Львівську область з інших регіонів та підприємці, які працювали на Львівщині до війни. Першочергово на видатки програми заклали 50 млн гривень.

"Програма розрахована як допоміжний інструмент до вже тих ініціатив, які запроваджує держава в частині зменшення податкових навантажень, безвідсоткових кредитів тощо. Основним її завданням є підтримка бізнесу, якому в сьогоднішніх умовах доволі нелегко. Зокрема це підтримка релокованих підприємств, експортного потенціалу, створення нових робочих місць на території Львівської області",- розповів перший заступник голови Львівської обласної військової адміністрації Андрій Годик.

Реалізації програми допоможе створити додаткових 2,5 тисячі робочих місць в області та допомогти 250 підприємствам. Вона працюватиме у трьох напрямках:

  • Безповоротна фінансова допомога релокованим виробничим підприємствам
  • Ваучерна підтримка на маркетингові послуги або послуги сертифікації
  • Безповоротна фінансова допомога на закупівлю обладнання в окремих виробничих галузях

Безповоротна фінансова допомога виробничим підприємствам, які релокувались, становить 100 тисяч гривень. Однак для того, щоб отримати допомогу, підприємству потрібно зареєструватись на території Львівської області.

"Також підприємство отримає додаткових 100 тисяч грн, якщо створить не менше 20 нових робочих місць", - розповів заступник директора департаменту економічної політики Львівської ОВА Орест Гринів.

Ваучерна підтримка надаватиметься мікро та малому бізнесу а також експортерам Львівщини на час воєнного стану. Вона передбачає:

  • не більше 50 тисяч грн на маркетингові ваучери;
  • не більше 80 тисяч грн на ваучери для сертифікації продукції.

Однак частка власник витрат бізнесу на отримання послуг повинна становити не менше 30% суми від загальних витрат.

Третій напрям спрямований на підтримку підприємств області в галузі харчової, легкої, машинобудівельної промисловості. Такі підприємства отримають безповоротну фінансову допомогу у розмірі до 500 тисяч гривень на закупівлю обладнання. Однією з умов є створення не менше 5-ти робочих місць.

Головною вимогою до участі в програмі є реєстрація підприємства на території Львівщини.

"Це стосується як тих, які до 24 лютого вже були зареєстровані на території Львівської області, так і тих, які переїжджають до нас з інших областей. Це має бути взаємовигідна співпраця. Фактично з однієї сторони – ми надаємо фінансову підтримку підприємствам, з іншої сторони підприємства зареєструвавшись тут фактично у вигляді податків і зборів будуть наповнювати місцеві бюджети",- наголосив Андрій Годик.

Повідомляється, що наразі програма підтримки перебуває на затверджені, однак вже найближчим часом нею зможуть скористатися підприємці.

Нагадаємо, Український державний фонд підтримки фермерських господарств оголосив конкурс на отримання фінансової підтримки. Згідно бюджетної програми господарства матимуть можливість отримати на розвиток гроші в кредит терміном до 5 років. Згідно цієї програми фермерські господарства можуть отримати до 1 млн гривень.

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності