Що робити вимушеним переселенцям, що прибули на Львівщину поїздом

Що робити вимушеним переселенцям, що прибули на Львівщину поїздом

Львівщина відіграє ключову роль в прийомі вимушених переселенців зі всіх областей, які зараз потерпають від російської агресії та бойових дій. У середньому на Львівщину прибуває приблизно 30 евакуаційних потягів щодня. Пасажиропотік коливається від 20 до 35 тисяч на добу.

Потяги прибувають на Головний залізничний вокзал Львова та на станцію "Підзамче". У цих точках люди можуть отримати першу медичну допомогу, гуманітарну допомогу чи консультації психологів тощо.

Після цього люди можуть переміститися у заклади соціальної та адміністративної інфраструктури, які переобладнали для переселенців.

"В області у центрах для біженців уже обладнали  135 тисяч ліжкомісць, з яких наразі зайнято 117 тисяч. Ми ще не досягли критичної відмітки по заповненості місць. Максимально можлива кількість? Суб'єктивна оцінка — 170 — 180 тисяч ліжкомісць", — каже Степан Куйбіда директор департаменту економічної політики Львівської ОВА.

Транспорт після вокзалу

По прибутті на залізничний вокзал чи станцію, внутрішньо переміщені особо користуються автомобільно-автобусним сполученням.

Люди можуть одразу ж сісти на автобус до Польщі з вокзалу, або евакуаційні потяги до Перемишля та Хелму, а також у міста на межі України та Угорщини чи Словаччини. Евакуаційні автобуси до кордону є безкоштовними, які вони відносяться до регулярних чи до гуманітарних місій.

Також шатлбаси відвозять людей до "Арени Львів" та інших центрів для вимушених переселенців. З Головного залізничного вокзали автотранспорт курсує цілодобово, а з станції "Підзамче" лише вдень — з 9 ранку до 16 години.

"Поки що з пасажиропотоком охочим виїхати до кордону наша автобусна структура справляється. Останні дві доби спостерігаємо спад пасажиропотоку", — відзначає Степан Рудницький, начальник управління транспорту та зв’язку ЛОВА.

Нагадаємо, в’їзд на Головний залізничний вокзал Львова закрили для приватного автотранспорту. Відкритим залишається в’їзд тільки для громадського транспорту, спецтранспорту, військових, волонтерів та евакуаційних автобусів. Також тут діють пункти обігріву.

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності