Як залізничний вокзал Львова зустрічає біженців — фоторепортаж

Як залізничний вокзал Львова зустрічає біженців — фоторепортаж

Львів та область швидко та ефективно приймають біженців з усієї України

Від початку війни Львів став центром для прийому біженців з усієї України. Саме сюди приїжджають люди, які рятуються від війни.

Багато біженців добирались сюди дуже довго — подекуди навіть днями та у сильній тисняві. Тут переважно жінки з дітьми, які навіть не знають куди далі відправлятися.

Хтось їде на Арену Львів, аби прилаштуватись на Львівщині, інші ж прямують до автобусів на Польщу, які, до слова, є безкоштовними. Деякі ж мають родичів або знайомих, які зможуть прийняти гостей.Попри хаос та величезну кількість людей, на вокзалі працюють волонтери. Вони не тільки роздають біженцям їжу та зігріваючі напої, а й допомагають зорієнтуватися у місті, який для когось стане новою домівкою.

Тут діє пункт надання медичної допомоги, який надає первинну допомогу та медичні консультації тим людям, які втекли від війни.Також тут є декілька пунктів обігріву. У пунктах можна зігрітися, скуштувати гарячої їжі. Облаштовувати все допомагає Товариство Червоного Хреста та волонтери.

Крім того облаштували вказівники, аби переселенцям було простіше зорієнтуватись.Додамо,Словаччина призначила щоденні поїзди для вивозу біженців з України. Розклад поїздів дивіться тут. 

Нагадаємо, раніше Lviv.Media розповідало, що робити та куди звертатися, аби знайти житло на Львівщині.

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності