Італія надасть прихисток для українських дітей з особливими потребами

Італія надасть прихисток для українських дітей з особливими потребами

Також італійський уряд виділив 10 мільйонів євро на зміцнення об'єктів для біженців

Італія готова допомогти з поселенням дітей з особливими потребами, повідомляє голова Львівської військової (обласної) державної адміністрації Максим Козицький після зустрічі з Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Італія в Україні П’єром Франческо Дзадзо.

"Як зазначив пан Посол, італійці завжди були за мир, тому вони шоковані діями росії. Італія готова допомогти Україні. Особливо у наданні безпечного місця перебування для українських дітей, які мають особливі потреби – дітей-сиріт, дітей з орфанними захворюваннями та онкохворих дітей", — пише Максим Козицький.

Також італійський уряд виділив 10 мільйонів євро на зміцнення об'єктів для біженців, збільшивши місткість своїх центрів гостинності до 16 000 місць. Окрім того, за розпорядження уряду в Італії заснували фонд у розмірі 500 000 євро, який дозволить українським студентам, дослідникам та викладачам продовжити свою роботу в італійських університетах та мистецьких інститутах.

Нагадаємо, на Львівщині зараз зосередили гуманітарний хаб, звідки розвозять гуманітарну допомогу в інші області України. За минулу добу відправили 400 т такої допомоги. Окрім того, перед Львівщиною постала гостра потреба у забезпеченні мешканців та переселенців області інсуліном - запасів Львівщини вистачить на два тижні, тому потреба в інсуліні в нашій області є дуже велика.

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності