У Львові розгорнули 13 блокпостів, ще 8 - у області

У Львові розгорнули 13 блокпостів, ще 8 - у області

Найближчим часом кількість блокпостів у Львові планують збільшити

Львівські правоохоронці продовжують нести службу у посиленому режимі. У нічне патрулювання залучають понад тисячу працівників поліції. Про це розповів Дмитро Міхалець, заступник начальника Головного управління Національної поліції у Львівській області.

На сьогодні у Львові розгорнуто 13 блокпостів та 8 ще блокпостів в області. Найближчим часом у місті їх кількість збільшать, аби взяти під контроль більше виїздів. Окрім того, щоденно до патрульної поліції надходить понад 10 тис. повідомлень про підозрілих осіб. Це у 8 разів більше, ніж у довоєнні часи.

"Підозрілих осіб ми перевіряємо на постійній основі. Станом на зараз близько 95 осіб вже затримали. Спільно з працівниками СБУ ми проводимо рейди. Нам надають інформацію небайдужі громадяни. Ми швидко ідентифікуємо людину, звідки вона прибула та з якою метою", - розповідає Дмитро Міхалець.

Дмитро Міхалець звернувся до громадян, які самостійно встановили блокпости, аби ті долучились до патрулювання міста.

"У нас достатньо сил, аби закрити місто та область та контролювати громадян. Краще мешканці, які знаходяться на умовних блокпостах, долучаться до патрулювання парків, об'єктів критичної інфраструктури. Це буде ефективніше, бо вони можуть виявити підозрілих осіб, а ми належним чином зреагуємо, перевіримо особу, доставимо до поліції і повністю опитаємо. Це буде ефективніше, ніж самовільне встановлення блокпосту", - зазначив заступник начальника Головного управління Нацполіції на Львівщині.

Долучитись до патрулювання може кожен охочий. Для цього необхідно звернутись до районної державної адміністрації або до об'єднаної територіальної громади. Списки з охочий доєднатись до патрулювання отримає поліція, яка розподілить людей по районах та об'єктах критичної інфраструктури.

Загалом із початку війни в Україні до поліції Львівщини надійшло 317 повідомлень щодо виявлених міток. Правоохоронці перевіряють кожне повідомлення та знищують мітки. Зокрема багато повідомлень, а саме щодо виявлених дронів, надходить вночі. Однак правоохоронці опрацьовують виклики та перевіряють усю інформацію.

Нагадаємо, Lviv.media розповідало, як поводити себе на блокпостах. Для перетину блокпосту необхідно взяти з собою паспорт, який потрібно показати військовим або членам тероборони. Серед основних правил: зменшити швидкість автомобіля, завчасно підготувати документи, не вести відеозйомку, чітко відповідати на запитання.

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності