Фінансування тероборони Львівщини розглянуть на найближчій сесії

Фінансування тероборони Львівщини розглянуть на найближчій сесії

На сесії мають визначитися із сумою коштів для фінансування тероборони

Сьогодні у Львівській обласній раді проведуть президію, на якій визначать дату позачергової сесії. На ній депутати мають визначити суму коштів, яку виділять для фінансування територіальної оборони.

Про це заявили очільники Львівської облдержадміністрації, Львівської облради та Львівської міської ради на сьогоднішньому брифінгу після спільної наради щодо тероборони області.

"Головними питаннями порядку денного мусять бути формування сил територіальної оборони на території Львівської області, а також виділення коштів для їх формування та матеріального забезпечення. На початок це має бути щонайменше 5 мільйонів гривень, які ми пропонуємо перескерувати в межах програми «Безпечна Львівщина». Так нам вдасться швидко, без напрацювання нових програм, профінансувати військо, котре має швидко сформуватися захищати нашу область", - сказав голова Львівської ОДА Максим Козицький.

Основні видатки передбачили на придбання засобів зв’язку для штабів зони та районів підрозділів, а також встановлення відеоспостереження на об’єктах підрозділів тероборони.

"Першочергове наше завдання вбачаю в тому, щоб забезпечити наші підрозділи кваліфікованими кадрами. Станом на зараз динаміка по області є позитивна, кількість охочих зростає. У мирний час комплектація складає 40%", - розповів керівник територіальної оборони Львівщини Валерій Курко.

Щодо готовності медичної галузі, то, кажуть, зараз медикаментами та паливно-мастильними матеріалами область забезпечена на пів року наперед.

"Фінансові ресурси також є, тож ми надалі будемо продовжувати поповнювати ці запаси. Також у нас є медичні засоби, котрі, в разі потреби, можна передати силам тероборони", - наголосив начальник Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф  Андрій Васько.

Мешканців області запевнили, що ситуація контрольована і всі служби готові належно працювати у випадку надзвичайної ситуації.

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності