Перші кроки будівництва об'їзної дороги Львова стартують вже у лютому

Перші кроки будівництва об'їзної дороги Львова стартують вже у лютому

Дорогу робитимуть у кілька етапів

Цьогоріч планують розпочати будівництво об‘їзної дороги Львова. Дорогу робитимуть у кілька етапів.

Загалом на об'їзній облаштують три дворівневі розв’язки: у селі Бірки — на перетині з місцевою дорогою Лозино-Бірки, біля села Гряда — на перетині з дорогою Тернопіль — Львів — Рава Руська та поблизу села Малі Підліски — на перетині з дорогою Львів-Луцьк.

Крім того, об’їзна матиме мости, естакади, огородження, аби на дорогу не могли вийти люди чи звірі.

Наразі проводять додаткові дослідження, оскільки йдеться про дорогу з інтенсивним рухом. Також уже затвердили містобудівні умови та обмеження для проєктування дороги.

"Об‘їзна поєднає міжнародну трасу Київ – Львів – Чоп та міжнародні дороги, що прямують від Львова до кордону з Польщею. Це суттєво розвантажить Південну об‘їзну, якою, за різними даними, щодня курсує понад 20 тисяч автівок", — розповів директор департаменту міської агломерації ЛМР Юрій Лукашевський.

За його словами паралельно нова об‘їзна розвантажить вулиці міста, оскільки основні транспортні потоки в напрямку Польщі та Закарпаття будуть скеровані цією дорогою.

Додамо, будівництво об‘їзної фінансується за кредитні кошти ЄБРР та Європейського інвестиційного банку. За будівництво відповідає Служба автомобільних доріг у Львівській області.

Нагадаємо, раніше Lviv.Media вже розповідало все, що варто знати про нову дорогу. 

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності