Львівська митниця передала музеям України цінні артефакти

Львівська митниця передала музеям України цінні артефакти

Найближчим часом музеї отримають ще чотири ікони, ордени та старовинну зброю

Музеї України отримали культурні цінності на суму понад один мільйон гривень. Артефакти музеям передали працівники Львівської митниці.

Йдеться про археологічні цінності, які митники вилучили при спробі їх незаконного перевезення за кордон. Зокрема Національному історико-архітектурному музею "Київська фортеця" передали шість орденів та медалей, а також церемоніальну шпагу 1882 року, шашку 1927 року та багет.

"Історичні та культурні цінності належать Україні та є її національним надбанням. Переконаний, що українські музеї забезпечать їх надійне збереження та гідне представлення у своїх експозиціях. Митниця ж і надалі запобігатиме спробам незаконного вивозу культурної спадщини з України", - розповів в.о. начальника Львівської митниці Данііл Меньшиков.

Ще одні артефакти, а саме ніж типу Боуї та самовар кінця ХІХ – початку XX століття передали до Ржищівського археолого-краєзнавчого музею.

Окрім того, з початку року митники вже передали закладам культури дві ікони ХІХ ст. Йдеться про ікону "Христос біля ганебного стовпа" та "Покрова Пресвятої Богородиці".

Повідомляється, що українські музеї найближчим часом отримають ще чотири ікони, ордени та старовинну зброю.

 

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності