Львівщина вшанувала пам’ять загиблих героїв АТО та воїнів УПА

Львівщина вшанувала пам’ять загиблих героїв АТО та воїнів УПА

В пам’ять виконали гімн України та помолились за спочилих вояків

Сьогодні Львівщина відзначає День захисників і захисниць України. Також в цей день Українці святкують 79-ту річницю створення Української Повстанської Армії.

Військові, влада та громадськість вшанували пам’ять борців за незалежність та поклали квіти на меморіалі невідомому вояку УПА на Марсовому полі.

В пам’ять полеглих виконали гімн України та помолились за спочилих вояків.

На полі почесних поховань №67 що на Личакові, присутні вшанували пам’ять борців за незалежність України. Тут спочивають Володимир Бойків, Юрій Вербицький, Андрій Дигдалович, Богдан Ільків, генерал-майора Сергій Кульчицький та полковник Андрій Соколенко.

Загиблих героїв Антитерористичної операції та Операції Об’єднаних Сил на сході України, вшанували покладанням квітів та лампадок. Відбулось це на полі почесних поховань № 76, де спочивають Герої.

Вшанування полеглих воїнів завершили молитвою у Гарнізонному храмі.

Святом українці вшановують мужність та героїзм захисників незалежності й територіальної цілісності України. Окрім того, сьогодні відзначають День Українського Козацтва. Цей день обрали через святкування свята Покрови Пресвятої Богородиці. Її вважали покровителькою козаків і воїнів УПА.

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності