У Львові планують посилити карантин вже найближчим часом

У Львові планують посилити карантин вже найближчим часом

Карантин у Львові буде суворішим. Вже сьогодні міська комісія техногенної безпеки та надзвичайних ситуації вирішить кілька ключових питань, які і визначать, які обмеження матимуть львів'яни.

Зокрема, йдеться про те, що вже зараз значно побільшало госпіталізацій. Тому місто готується до ще ще сильнішої хвилі. Планують зарезервувати для ковідних хворих 2 200 ліжкомісць. Для цього вже відсьогодні, крім лікарні швидкої допомоги, хворих прийматиме 8-ма міська лікарня, а з понеділка - 5-та міська лікарня.

"Ми працюємо над тим, щоб МОЗ включило наші нові заклади додатково – це пологовий на Мечнікова і дитяча лікарня на Орлика, бо специфіка нового штаму – це, зокрема, поширення і серед дітей. Також говорили про резерв людей, щоб у медичні бригади можна було включати і тих, хто може бути перепрофільований з іншої спеціальності, але працює у лікарні", - розповів перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко.

Крім того, у Львові планують на час спалаху коронавірусу відмовитися від планових госпіталізацій. І обов'язково вакцинувати тих, хто працює у так званих критичних сферах.

"До неї ми відносимо працівників «Львівтеплоенерго», «Залізничнетеплоенерго», управляючих компаній, водіїв комунального транспорту. Тому прийняли рішення із четверга запускати додаткові бригади вакцинації, які будуть працювати на підприємствах, щоб додатково захистити працівників", - пояснив Москаленко.

А що стосується додаткових обмежень у місті загалом, то, за словами Москаленка, якщо найближчим часом кількість хворих зростатиме, то за тиждень-два доведеться їх посилити.

"Йтиметься про закриття освітніх закладів та додаткові обмеження щодо роботи закладів дозвілля, культури та всіх локацій, де може бути значна кількість контактів, скасування масових заходів. Тобто штаб запропонує, а детальні рішення буде приймати комісія. Адже за всіма показниками Львів може найближчим часом перейти в «червону» зону", - наголосив посадовець.

Нагадаємо, Львівщина отримала інноваційні ліки від коронавірусу Бамланівімаб та Етесевімаб. Препарат запобігає прикріпленню вірусу до мембрани клітини, це унеможливлює потрапляння інфекції в клітини людини. Препарати захищають людей, котрі через ситуаційний ризик або медичний стан залишаються вразливими до COVID-19.

Новини Львова

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності